Jdi na obsah Jdi na menu
 


ÚNOR 21

22. Aukce 6. - 14.2.2021

Videa na youtube o fretkách

article preview

28. 2. 

V pátek 26.2. byla na kastraci Kukinka a také Leonardo. Vše zvládli skvěle, Leonardo už večer běhal jako čamrda, Kukinka se nechala celý víkend opečovávat :-) Máme pro vás opět připravené nějaké to videjko, které zpracujeme :-)

155780558_3722543324532389_1106015012838117600_o.jpgVíkend byl v útulku velmi pracovní, vytvořili jsme prostor pro další dva pevné výběhy, a tak můžeme "zrušit" jen ty ohrádkové a freťule budou mít více místa na hraní :-) Moc děkujeme všem za provedenou práci i za péči (vaření) pro všechny :-) a pevně věříme, že současná situace nebude nadlouho a opět budeme mít možnost se zde setkat :-)

Kevinek je stále na kaši, i když už skotačí a hraje si, je v pořádku, na kaši je stále závislý. 

 

 

23.2.

153555269_3704814142971974_3768605913279743186_o.jpgDnes jsme přijali nového ani ne ročního freťáčka, moc hodného. Klučík je v říji, takže se pokusíme co nejdříve na kastraci, čipování a následně očkování, aby si mohl hledat co nejlepší domov. 

Kevinek už je zpět u fretek, lítá, skotačí, jako kbyby mu nic nebylo, jen s tím jídlem stále zlobí. 

Kalinka je zpět, a je to opět moje milované zlatíčko :-) 

Irča šije pelíšky, máme nádherné látky, a tak můžete udělat radost sobě i fretečkám na našem eshopu nebo facebooku :-) 

 

22.2.

Kevinek je po kastraci v pořádku, i když zásah byl náročný, a Kevinek zatím odmítá jíst granulky a normální stravu a je jen na kaších. Vzhledem k tomu, že už nejsou k sehnání kaše od R.C. Convalescence support, pravděpodobně skončila výroba, nebo má výpadek, nevím, ale kaše nejsou.. tak jsme přešli na kaše Emeraid IC Carnivore. Kaše je hustší, mokřejší”, taková těžší a o něco hůře se rozmíchává, je na pohled o něco tmavší, ale zase se z menšího množství udělá více a co je nejdůležitější, fretky s ní nemají problém, naopak, už na veterině v Brně ji používají dlouho s tím,že je vhodnější. V každém případě Kevinkovi moc chutná, a tak je zatím díky kaši po operaci OK. Každý den natáčíme videa, jak léčba postupuje, tak až do vytažení stehů, pak vše zpracujeme a dáme zase na youtube. 

V pátek se chystá na kastraci Kukinka, a tak také vše natočíme a zpracujeme do dalšího videa. 

Videa točíme a zpracováváme seč nám síly stačí, abyste co nejdříve měli co nejvíce informací :-) Zatím jsou vaše ohlasy příznivé, hodně lidí se i díky youtube zajímá o fretky od nás z útulku, a tak je vidět, že videa mají smysl a tak budeme pokračovat. 

Každý den dostávají již dlouhodobě léky starší Borísek a Cindy, prednison na inzulinom a také nyní přechodně holky Vlaďka a Alice na zánět zoubků. Denně spotřebujeme 2 kaše, protože starší fretky potřebují energii a holky odmítají prášky jinak sníst.. 

Dnes se nám vrací do útulku Kalinka, která šla do adopce 6.2. Kalinka bohužel v nové rodině nedala děti, po mladším synovi v rodině “vyjíždí”, snaží se ho kousnout, a tak si ji bereme zpět. Osobně si myslím, že je to tak trochu špatný přístup ze strany rodiny, jelikož za 14 dní se fretka nestihla ani rozkoukat, a vůbec neměla být dávána k dětem a už vůbec ne, aby po nich mohla lézt na procházce atd, dát zvíře dítěti k obličeji - navíc neznámé zvíře - chvíli adoptované - je holý nesmysl. Rodina by to tak nějak nechtěla ještě vzdát, ale já si myslím, že když už mají někteří členové rodiny (a myslím především malé děcko) z Kalinky strach a negativní přístup, velmi špatně by se tato situace řešila. K té vůbec nemá dojít. Proto všem říkám, když se bojíte, berte fretky raději v rukavicích, než si budete jisti.. Jakmile se jednou do vztahu vloží “strach”, je to špatně a velmi špatně se to řeší. A s děckem už vůbec. Takže si pro Kalinku dnes jedeme, bude to lepší pro rodinu, fretku i pro nás.. Není naším cílem dávat fretky do adopce za každou cenu, ale naopak. Chceme spokojené rodiny, spokojené fretky :-) :-) a že to nevyjde, může se stát :-) 

Co se týká Filíka v adopci, ač je majitelce 15 let, vše zvládá velmi dobře, jsme v telefonickém kontaktu, Filík už ji stihl pokousat, ale chodí na procházky a přistupuje ke všemu velmi zodpovědně a dospěle :-) A to je super, z toho mám velkou radost. 

Stejně tak děkujeme za videa Tulidka, Lionka, kde vidíme, že se mají super a to jsme opravdu moc moc rádi. Stejně tak nám přišly fotečky Shumi, která si našla cestu k majitelce, ale zatím ne ke druhé fretečce, ale třeba se ještě podaří, chce to trpělivost, s fretkami moc hodně trpělivosti :-)

No a v dočasce na severu Moravy čeká roční smraďošek Kryštůfek, který k nám dojede za cca 11 dní, až bude cesta z takové dálky. Moc děkujeme dočasce za převeztí a péči :-) Kryštůfek půjde nejdříve na kastraci, očkování a čipování a pak se uvidí, jak na tom bude a bude si moci hledat nový domov :-) 

Tak, dnes je před námi práce opět hodně, přejeme všem příjemný vstup do nového týdne a zase se brzy ozveme, případně nás můžete sledovat na facebooku :-) 

 

18. 2. 

Pokračujeme v natáčení videí, které můžete shlédnout na našem youtube kanálu. Tento týden jsme přidali Péče o fretku - říje a kastrace fretčích samiček a Chov fretky - antifretčí byt. Kanál najdete zde: https://www.youtube.com/channel/UCUa0UBmoV5eBE_1S9COM55A

Budeme rádi, když nám dáte i vědět, jak se vám videa líbí a co byste ještě chtěli vidět, co máme natočit :-) Samozřejmě již další videa máme připravená, postupně je zpracováváme. Za vaše názory a nápady budeme rádi :-)

Dnes byl na kastraci Kevinek, pan doktor hledal nesestouplé varlátko, vše dáme také na youtube. 

V úterý odešel do adopce Filík, dnes jsem slečně volala, sice ji už kousnul, ale vypadá to, že vše je na dobré cestě a nová majitelka se učí a umí si s ním poradit. Moc děkujeme. 

Zprávy od nedávno adoptovaných freteček, Kuki, Valinky, Tulidka, Kalinky a dalších máme poměrně pravidelně, moc za ně všem děkujeme, jsme moc za to rádi :-) 

Denně - opravdu denně - mi volá či píše minimálně 1 člověk a žádá fretku.. Je to šložité, téměř všechny fretky od nás z útulku, které mohou jít do adopce, jsou již v adopcích. Snažíme se vychovat a vyléčit ty, co tu jsou, aby si mohly hledat nové domovy. 

Dnes jsme měli opět návštěvu, po domluvě jsme se dohodli na adopci Vladěnky - Vandičky. Vladěnku musíme ještě doléčit na zánět zubů a uvidíme, jak to půjde či jak bude zapotřebí zásah veterináře. 

Pak se pustíme do výchovy Páji, který je tak trochu

 nevyzpytatelný. Po opakovaných zánětech střev zhubl na 1 kg, takže jakmile trochu přibere, může si také hledat nový domov. Už zesílil, osvalil se, takže jsme na dobré cestě. Káka jsou v pohodě, jen je tedy šilený prasátko a do záchůdku chodí snad jen omylem.. :-(

Pak přijde na řadu kousavá Alice :-), no a uvidíme, jak se bude chovat po kastraci Kevinek. 

Fretečky k budoucí adopci tu ještě jsou, jen je s nimi ještě práce :-) Děláme, co je v našich silách, abychom vám vyšli vstříc :-)

Také moc děkujeme všem za účast v 22. aukci, kde jsme získali více než 6000,- Kč. Moc vše dárcům věcí i dražitelům děkujeme. Tento týden vše posíláme, a další aukci plánujeme na březen :-)  Budeme rádi i za věci do aukcí, kdož máte doma něco, co můžete postrádat a přitom by se to někomu mohlo hodit, budeme rádi :-) Posílat můžete na adresu útulku: Fretky Boleslav, z.s., Trnová 15, 294 26 Katusice, případně zásilkovnou na adresu Večerka Pastelka, 17. listopadu 1372 , Mladá Boleslav, číslo zásilkovny 938. 

 

valentyn21.001.jpeg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

9.2.21

148680950_3669348429851879_962845365267505426_o.jpgV sobotu o víkendu ještě odjela do nového domova Kikinka :-) Odjela až do Třeboně, takže to bylo kus cesty. První zprávy z nového domova jsou super, moc děkujeme za adopci :-)

Zprávy máme také o Kalince, která si rozumí i s dětmi a krade jim papriku :-) a má z toho děsnou radost :-)

Adoptovaná Valinka (konec prosince 2020) přišla do říje, a tak řešíme s novou rodinou kastraci. Nová rodina je skvělá a moc děkujeme za takový přístup. 

I Kuki, která odjela posledního ledna, přišla do říje, a také čeká na kastraci. 

Holky všeobecně přichází do říje, a my co nejdříve připravíme i video, jak řešit jejich říji. Prozatím můžete návod najít zde: https://www.fretkyboleslav.cz/clanky/o-fretce/kastrace/samicka.html. A když byste potřebovali jakkoliv poradit, zavolejte :-)

A protože už v útulku nemáme hodné fretky a máme stále více než dost zájemců o fretečky a trochu více času, tak se plně věnujeme i výchově ve formou procházek. Prozatím jsme začali Filíkem, takže chodíme jak to čas dovolí na procházky, a videa z procházek dáváme na Youtube. Věřím, že by toto mohlo pomoci i někomu, kdo řeší kousavou fretku či bud řešit mimino, je to takový postup, jak nejlépe fretky vychovávat. A my přitom vychováme Filíka tak, aby si mohl hledat ten nejlepší nový domov. Zájemců je hodně, on je to krásný kluk :-)  Videa jsou zde: https://www.youtube.com/watch?v=Ggvi23QIoTw&t=4s

Aukce běží v plném proudu, nahlédnout můžete zde: https://www.facebook.com/media/set?vanity=AukceProFretky&set=a.798687887399599. Třeba se vám bude něco hodit a tím podpoříte i náš útulek. :-) 

 

 

 

6.2.2021

Kastrace Kevinka ve čtvrtek nevyšla, protože na veterině, ač jsme byli objednaní, měli mnoho jiných akutních případů, a to je jasné, že akutně ohrožení pejskové a kočičky mají přednost před naší kastrací, která není život ohrožující, a jestli půjde Kevinek o pár dní později, nehraje roli. Pan doktor Langer byl tak hodný, že nám chtěl Kevinka vykastrovat ve svém volnu.. což jsem tedy zamítla. Každý má právo na svůj odpočinek, a tak s Kevinkem zajedeme někdy, kdy bude pan doktor v práci a bude čas :-) V každém případě moc děkujeme panu doktorovi za ochotu a super přístup :-)

Dnes odjela do nového domova do Liberce Kalinka.. už už jsem myslela, že mi tu Kalinka zůstane jako můj miláček (když jsem dala do adopce svého Tulidka), ale nevyšlo mi to.. Přijeli skvělí lidé, se zkušenostmi, a doma mají 2 malé děti a tak Kalinka se hodina naprosto nejvíce jako super parťák :-) Tak Kalinko přejeme šťastnou cestu a skvělý domov :-) 

Také dnes připravíme aukci, již naši 22., a tak se můžete těšit na nové věci :-) Aukce bude jako vždy na facebooku, odkaz přidáme :-)

 

4.2.2021

Dnes jsme dali na kastraci Kevinka. Kevinek má jen jedno varlátko, tedy má dvě ale druhé zůstalo uvnitř, tzv. Kryptorchismus, neboli porucha sestupu varlat do šourku. A jelikož toto může do budoucna působit zdravotní problémy (záněty) je nutné najít i nesestouplé varlátko. Pan doktor ho nemohl ani nahmatat, takže bude asi  v břišní dutině a dá práci ho najít. V každém případě to pak vše nafotím a přidám foto a také o tomto připravujeme jedno z dalších našich videí na náš youtube kanál, abychom vám touto cestou předávali informace a znalosti, které máme, které se nám v průběhu 11 let za dobu útulku povedlo nasbírat (a že jich je :-) ). Tak budeme držet Kevinkovi palce, ať to vše dobře dopadne, odpoledne ho jedu vyzvednout. 

A jak jsem již psala, videa jsme natočili během víkendu a chtěli bychom je postupně zpracovávat a minimálně 1x týdně přidávat. Pište na e-mail, na facebook, co by vás zajímalo a co máme pro vás natočit. Budeme rádi za náměty :-) 

Moc také děkujeme za veškeré příspěvky za leden, jak na náš účet, tak prostřednictvím DMS, kde jste naspořili částku 2067,- Kč. Moc děkujeme. 

A komu jsme ještě neposlali potvrzení na odečet na daně za dary, prosím napište, velmi rádi pošleme :-) Moc si vašich darů a příspěvků vážíme a toto je na oplátku maličká pomoc od nás :-) 

 
 


Poslední fotografie


Fotoalbum


Mail list



Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


Statistiky

Online: 19
Celkem: 2835825
Měsíc: 30528
Den: 1483