Jdi na obsah Jdi na menu
 


ZÁŘÍ 18

15. 9. Seminář o fretkách a s fretkami v Praze - Dům ochránců přírody

27. - 30. 9. Podzimní setkání fretkařů v Trnové 

article preview

13.9.

Hledá se Sheldon, roční albínek původně od nás z útulku, ztracen Klučov - Kolín. Prosíme v okolí o sdílení, nálezci odměna 1000,- Kč  Na podzim mu jde o život, zimu sám nepřežije http://www.psidetektiv.cz/zvire/sheldon-kolin-2018-09-12 Kontakt na náš útulek 602 692 130. Moc děkujeme.http://www.fretkyboleslav.cz/clanky/fretky-v-utulku/v-novych-domovech/ferda---sheldon.html

 

snimek1.jpg4.9.18

Nový školní rok opět začal, skončily prázdniny, a s tímto opět stoupl počet nechtěných zvířat pořízených za vysvědčení a o prázdninách. Toto se nevyhýbá každoročně ani fretkám... Inzerce jsou plné letošních mláďat, který se majitelé zbavují za nějaký ten menší či větší obnos (dle toho, jak rychle se fretky chtějí zbavit a jak chtějí vydělat či jak jsou na tom finančně), ti zoufalejší již dávají zdarma. K tomu stále inzerují nezodpovědní chovatelé či přímo množky, které se letošních mimin dosud nezbavily... NO, pohled to není hezký. A s tímto očekáváme i my vyšší nárůst fretek v útulku.. i když co to je vyšší nárůst? V srpnu jsme přijali 13 fretek, za 1 měsíc!!!!! víc už to snad ani není možné. Naštěstí cca polovina z nich našla nové domovy (až přímo přijatých či jiných), takže u nás se počet tolik nezvýšil, stále jsme málo pod počet 50 fretek v útulku. A doufám, že to tak zůstane. I když už i takto uvažujeme o dalším kroku ve fungování našeho útulku, a o tomto vás také budeme v nejbližší době informovat, jak vše zpracujeme :-) 

Prozatím je tedy u nás vše OK, fretky se drží, staroušové jsou zatím OK a prozatím stávajících 5 klučičích miminek vychováváme a hledáme jim nové domovy. Po kastraci Rumcajse budeme hledat nový domov i dvojici Manka - Rumcajs, a koncem září by měla odjet ještě dvojice Satan - Andělka, pokud se přidají k Janě do smečky 6 freťulí, které si od nás adoptovala koncem června :-)

Takže snad bude líp :-) 

Naše 4. aukce je v plném proudu - díky vám všem je tam již teď, ani ne v polovině aukčního času - slušná částka, kterou použijeme na úhradu veterinárních nákladů v Brně :-) a moc za to děkujeme :-) Pro ty, kteří si nic nevybrali, a chtěli by pomoci finančně, platí náš transparentní účet 2300101259/2010 a pro ty, kteří dávají přednost materiální pomoci, stále potřebujeme kočkolit - hrudkující, granule Taste of the Wild cat Mountaine, Applaws kitten :-), sušené masíčko jako pamlsky, vitamínové a lososové pasty. Můžete nám také zasílat zbytky látek, ze kterých Irča šije krásné pelíšky na podporu útulku, a vše co se vám již doma nehodí do našich aukcí :-) Adresa je: Fretky Boleslav,  z.s., Plužná 43, Plužná 294 23. Moc všem za veškerou pomoc děkujeme, bez vás by to nešlo :-) :-)

trnova918.jpgNo, a samozřejmě se velmi rádi uvidíme s vámi na našem semináři v Praze 15.9. od 14.30 hodin v Domě ochránců přírody v Michelské ulici v Praze, a také se hlaste na víkendové setkání koncem září do Trnové u Katusic, abych mohla připravit dostatečný počet postýlek - trochu Trnovou předěláváme, takže ubytování bude jen v patře a nově i na půdě :-) ale o to to tam bude hezčí :-). Jen tedy bude maličko problém s pouštěním fretek, protože po té spoušti, když jsme po předchozích několikaletých srazech odkryly postele, a museli jsme (tedy chlapi) bruskou brousit fretčí výtvory, a podlahy jsou nově nalakované (a na můj popud zeleně), už v místnostech horních fretky běhat nebudou :-) takže volno na pouštění bude v kuchyni, venku, a pak v ohrádkách, které dám k dispozici, na obyvatelné půdě. Klece k dispozici stále jsou a v dostatečném množství :-) Program je jinak jasný - výlet ZOO Liberec, kdo bude chtít, možno i botanická, v jednání jsou koně, kdo by chtěl :-) No a kdo by se chtěl přidat, pište na utulek.boleslav@seznam.cz, telefonické přihlášky zapomínám, tak raději pište jak na facebook, nebo na e-mail. Děkuji za pochopení. 

 

 
 


Poslední fotografie


Fotoalbum


Mail list



Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


Statistiky

Online: 10
Celkem: 2839517
Měsíc: 30207
Den: 1166