Jdi na obsah Jdi na menu
 


A K T U A L I T Y - ÚNOR 2015

25.2.2015

jedno hlášení z facebooku: 

Dne 23.2.2015 se z ulice Boženy Němcové ztratil samec fretky 
Slyší na jméno JETHRO.
Jakékoliv informace piště na tel.702 929 594 Děkuji

 

město je pravděpodobně Přelouč. Jak slečna potvrdí, dopíšu.

Jinak u nás je dnes Arguška na kastraci. Přišla do říje, tak hned jela. Ještě je u veta, čekám na telefon, abych si pro ni zase dojela -) 

24.2.2015

Stále je u nás vše OK. Fretečky Hannah a Danae jsou zamluvené, tak jen co budou fit, budou se stěhovat do nového domova :-)

K tomu máme nové poptávky o umístění freteček do útulku, bohužel především starších, a to ponejvíce z důvodů lidského přírůstku do rodin.. :-( Tak uvidíme, jak toto vše dopadne.. 

Dále jsme dnes sháněli krev pro freťáčka hospitalizovaného na VFU Brno se zánětem střev. Vše  probíhalo přes facebook, a musím říci, že jsme sehnali krev během 15 minut a během půl hodiny od zveřejnění již freťáček dostal krev.. No.. co na to říct :-) je to neuvěřitelná pomoc a spolupráce všech fretkařů :-) Moc za to všem děkujeme. Na základě toho jsme se také rozhodli vytvořit databázi freteček, po celé ČR, které by mohly v případě nutnosti darovat krev, a to nejen ve velkých městech, ale po celé ČR. Databáze bude zveřejněná u nás na webu stylem - město a počet dárců, a na telefon se žádostí o pomoc bychom poté kontaktovali dárce a předali kontakt na majitele fretečky, která pomoc potřebuje. V žádném případě se nemusíte bát zneužití jakýchkoliv poskytnutých dat - ať telefonu, či adresy či dalších údajů. Budou pouze u nás, a veškerý další kontakt proběhne nejdříve přes vás. A stejně jako u lidí, i fretečkám toto může zachránit život. K dotazům, jak samotná transfůze probíhá, sděluji, že fretky nemají různé skupiny krve, krev je pouze jedna, a není rozdíl mezi tchořem a fretkou. Odběr krve probíhá buď z tlapičky za pomocí pasty atd, pokud je fretečka klidná, pokud ne, je zapotřebí krátká narkoza, kdy se krev odebere. Fretečkám se odebírá cca 2-4 ml, ne více, aby dárce nebyl ohrožen. Samozřejmě pokud byste nesouhlasili s narkozou, i o tomto  nás informujte. Více na e-mailu: daruj.krev@fretkyboleslav.cz

No, a pak jedna neveslá informace... žádali jsme v listopadu l.r. o grant město Mladá Boleslav, podporu pro náš útulek. Bohužel jsme neuspěli, důvod nevíme, jen dnes přišel tento e-mail:

 

Komu: info@fretkyboleslav.cz <info@fretkyboleslav.cz>
Datum: 24. 2. 2015 9:34:52
Předmět: Oznámení o neposkytnutí grantu 2015

 

Rada města Mladá Boleslav se na své schůzi dne 19. 2. 2015 zabývala rozdělením grantů města v roce 2015.Na Váš projekt „Útulek pro fretky“ poskytnutí grantu neschválila.

 

Magistrát města Mladá Boleslav

Staroměstské nám. 69, 70

293 01 Mladá Boleslav

 

Takže jsme v tom zase sami..jako doposud :-(  Neležíme jen tak, snažíme se sehnat finance i jinými prostředky, takže např. 23.4.2015 se budeme účastnit v Praze Veletrhu pro neziskovky.. abychom náš útulek ještě více dostali do podvědomí veřejnosti, a třeba se někdy podaří zafinancovat útulek i jinak než z vašich darů.. Moc za vaši přízeň a příspěvky děkujeme. Opravdu jen díky vám můžeme fungovat a pomáhat fretečkám :-) Takže to, že náš útulek takto funguje a pomáhá, je především i vaše zásluha :-) Děkujeme :-)

 

 

20.2. 

S velkou radostí hlásíme, že u nás je vše OK.. Ač je hodně fretek nemocných, chytají chřiplku od svých majitelů, u nás je vše OK. A proto útulek zavíráme do doby, než chřipková epidemie pomine, abychom se vyhli případnému nakažení a nutnosti léčet cca 40 fretek antibiotiky. Jsem moc ráda, že jsou fretečky zdravé, v pořádku, aktivní, takže k nám nikdo nesmí :-) Doufám, že tato situace nebude trvat dlouho :-)

Mezitím vás zveme na ples, který se bude konat v pátek 13.3.2015 v kulturním domě v Čisté u Mladé Boleslavi, ještě máme pár posledních míst volných na přenocování v našem domečku v Trnové, doprava zajištěna :-) Doprava i z MB, případně z Bělé p.B. zajištěna také :-)

Vstupné na ples je 100,- Kč, nocleh s dopravou 50,- :-)

Přijďte mezi nás, pobavit se, zatančit si, vyhrát něco v tombole, zasoutěžit si ve fretčím stylu - prolézání rourou, atd (nebudu prozrazovat předem)  a hlavně se vzájemně poznat. K tanci a nebo jen pro pobavení bude hrát country kapela Alabama z Jablonce n.N. :-)

Ples je maškarní, můžete přijít v jakékoliv masce, které budou hodnoceny, nebo jen tak - společenské šaty nejsou nutné :-)

Moc se na všechny těšíme :-)

snimek1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

14.2.

přejeme všem krásného Valentýna :-)

scan0063.jpg

dmszajicek1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tarielek a Sofinka dnes odjeli do nového domova daleko do N.Města n.Metují :-) 

Šťastnou cestu :-)

 

A11007554_862736440455273_1240768877_n.jpg v Kadani v pobočce u Irči dnes bylo pracovně - a nová místnost pro opuštěné fretečky je hotová :-) Díky příspěvku z výstavy a tím pádem dostatečnému financí na účtě jsme k Irče do pobočky pořídili nové lino, ještě pár klecí a bude fretčárna hotová :-) A tak bude pobočka kompletní s veškerým komfortem jako u nás :-) a Irča potom bude moci přijmout více freteček než dosud :-) 

 

13.2.

Tombík přibírá, už má více než 1 kg :-) Tarielek se Sofinkou se budou v sobotu stěhovat do nového domova. Dnes jsou na kastraci holky Angelína a Bianka :-) Takže klasický koloběh útulku. Děkujeme paní Z. za zaslání balíčku s kašemi a kšírek :-) Super pomoc :-)

kvalitnizivot.jpg

No, a by si chtěl přečíst článek v Časopise pro kvalitní život, tak je zde: 

titulka

článek 1

článek 2

článek 3

10.2.

1613864_10204798951831545_1628578896615717370_n.jpgVíce než týden našich příprav na výstavu a uskutečnění 4. mezinárodní výstavy v Brně - Lužánkách je za námi. Výstava se povedla, což máme obrovskou radost, přijelo více než 80 (83) freteček nejen z ČR, ale také ze Slovenska a z Maďarska, které soutěžily o ty  nejkrásnější. Nakonec bylo 21 kategorií, které zahrnovaly tradičně standard fretky, angora fretky a nově čtvrt/polo angora fretky, jelikož tato kategorie je poměrně silná a fretky typem srstí nepatří ani do jedné z prvně uvedených. Takže nakonec byli všichni majitelé fretek spokojeni a tím pádem bylo i hodně oceněných freteček. Podařilo se nám i sehnat dost sponzorů, kteří nám na akci přispěli dary i finančně, což bylo super a všem moc děkujeme. V obchůdcích na výstavě se dalo zakoupit mnoho užitečných i jen krásných věcí, a co si já nejvíce cením, poznání mnoho lidí, se kterými se znám jen písemně - osobně. Setkání byla super :-) Fotečky z výstavy můžete najít ve fotogalerii :-) 

kvalitnizivot.jpgNo a aby toho nebylo málo, v mezidobí jsme ještě psali článek do časopisu Časopis pro kvalitní život, jehož únorové číslo s naším článkem již můžete zakoupit v novinových stáncích či na internetu. No, a v příštím - březnovém - čísle (vychází 6.3.) se můžete těšit ještě na pokračování, co se nevešlo.. protože o fretečkách je toho tolik co říct, že se mi to nevešlo a ni do dvou čísel :-) Budu muset vymyslet nějakou jinou formu :-)

http://kvalitnizivot.com/obchod/casopisy-knihy-e-knihy/casopis-pro-kvalitni-zivot-novinka-2-cislo-unor-2015/

 

 

Jinak fretečky v útulku jsou super, Tariel a Sofinka se budou brzy stěhovat do nové rodiny, se kterou budou cestovat až do Anglie :-) Tak jsme dnes vystavili nový pas (asi víte, že od ledna t.r. platí nové podmínky pro cestování se zvířaty - resp. nový cestovní pas).

A dnes jsme si taky vyzvedeli nového freťáčka do naší pobočky v Kadani i Irči - Tomboláčka. Freťáčka, kterého majitelé vyhráli v tombole na plese a o něhož jako o výhru nemají zájem. Celý jeho příběh už brzy bude v jeho složce Tomboláček :-)

 

1.2.

Blíží se nám čas podávání daňových přiznání, prosím pošlete mejlíka, komu máme zaslat potvrzení o darech za loňský rok. 

Buď poštou, nebo můžete dovézt na výstavu do Brna, kdo pojede či přijde :-)

platakfinvystava.jpg

 

 
 


Poslední fotografie


Fotoalbum


Mail list



Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


Statistiky

Online: 28
Celkem: 2842918
Měsíc: 31562
Den: 1810