Jdi na obsah Jdi na menu
 


ARTHUR

p1010222.jpgARTHUR přišel do útulku v Ostravě 13.8.2012. Albínek byl nalezen, paní hledala původního majitele, ale nikdo se neozval a tak přijel chlapeček do útulku. Je to pěkný rarach, hodně se bojí a hodně divoký, nevychovaný, nesocializovaný.  Kontakt nevyhledává, spíš se schovává a pak útočí.  Je však čistotný, v kleci neustále přemisťuje jak pelech tak záchod a i misky.
 
20.9. přijel Artík k nám do MB. Bude pěkný oříšek.. zatím reaguje tak, že jakmile mu dám ruku (v rukavici) do klece, automaticky je zakousnutý a drží.. fest drží... i přes klec se snaží kousnout.. jeho výchova bude asi náročná.. Artík potřebuje hodně pohybu, lásky, prostě klasika :-) jde jen o to, aby pochopil, že být s lidmi je lepší než být proti nim :-)
Jak to půjde Artíka vyfotím, (tedy když mi umožní v jeho společnosti použít obě ruce) :-)
 
17.10. Za téměř měsíc pobytu Arthurka u nás jsme spolu urazili kus cesty.. Hlavně jsem konečně přišla na to, proč je Arthurek takový a hlavně co s tím. Zuzka z OV mi říkala, že si ze začátku, když k nim Artík přišel, myslela, že to bude "klasicky" nesocializoavná fretka, že stačí, když pochopí, že se jí nic neděje, má stále plnou misku a tak že se uklidní, jako spousta dalších takových fretek před ním - a po něm.. Ale že se spletla.. Artík že útočí, jakmile zjistí, že se na něho nikdo nedívá, zaútočí a zákeřně kousne. Stejným průběhem myšlení jsem si prošla i já. Nakonec jsem vypátrala, že Artík toto vše dělá právě proto, že se tak strašně bojí.. Jakmile ho vezmu do ruky, křečovitě roztáhne zadní nohy a přední pacičky dá k sobě jako když prosí.. toto je naprostý výraz strachu. Však když ho pustím, útočí na mě. Jakmile však udělám jakýkoliv pohyb směrem k němu, stáhne se a zaútočí z jiné strany. Prozatím jsme se spolu naučili komunikovat prostřednictvím vitamínové pasty (ověřený způsob). Jakmile Artík líže pastu, nechá se v klidu vzít do ruky a i se uklidní jeho křečovitý výraz. Takže takto budeme pokračovat, až Artík pochopí, že vše je OK, v klidu, že mu nikdo neublíží, nikdo na něho nebude útočit, ubližovat mu, křičet na něho atd. A věřím, že toto časem pomůže a z Artíka bude konečně "normální" fretka :-)
 
28.11. Artík dělá pokroky ze dne na den.. už je poměrně pohodář, může běhat po fretčárně společně se mnou a nebojím se, že mě kousne či napadne.. je velmi hravý a skotačivý, dovádí a doráží :-) pastu líže z ruky a pamlsky si bere také opatrně, nechá se v pohodě vzít do ruky, prostě se z něho stává super klučina. Do adopce to ještě není, ale brzy vše Artík zvládne a bude si už také moc hledat nový domov :-) Jinak v kleci je velmi čistotný.. :-) prostě správný kluk :-)
 
18.1.13 Musím vyfotit Artíka, jak spinká s Cácorkou, jak jim to spolu sluší. Artík je správný freťák.. lítá, blbne, honí se, v kleci je čistotný a je milý. Občas ho ještě přepadne strach z lidí, ale pastou se dá krásně získat :-) Od prosince, co k nám přišla Cácorka, bydlí s ní. Velmi jim to spolu sluší a do další adopce půjdou jen spolu. Už proto, abychom Artíka nestresovali změnou a nedošlo k němu k dalším negativním změnám v chování. Takhle je OK :-)
 
2.2. No, a já hříšník jsem fotky ještě neudělala.. na to focení mě moc neužije.. ale pokusím se co nejdříve.. Jinak Artík pěkně přibral, je to takový tučňáček.. albínek.. ale skvělý.. velmi hravý... už má kromě 

p1010330.jpg

Cácorky další 2 kámoše, a to Jamala a Quínu. Velmi si spolu rozumí :-)
 
7.2. Tak konečně.. přidávám fotečku Artíka a Jamalka, jak jsem je probudila, když spinkali spolu v pelíšku.. Artík je krásný, baculatý, nádherný freťák :-) Potřeboval by novou rodinu, kde by ho milovali, byl by hodně na volno a chodili s ním i ven. Je velmi společenský, kontaktní, potřebuje aktivní rodinu.. je vhodný i k jiným freťulím, je bezproblémový :-)
 
22.3.  Z Artíka se stal úžasný společenský freťák, velmi hravý, kamarádský. Bydlí s Jamalkem, Čestmírem a Surry. Je to neuvěřitelná čtyřka, která si společně velmi vyhraje. Úplně nejvíc si Artík rozumí s albínkem Čestmírem :-) pozorovat je při hře je balzám na duši. Artuška dáme do adopce určitě jen k další fretečce nebo ve dvou s někým z této čtyřky. Společnost další fretky velmi potřebuje.
 
7. 12. 2013 Adoptovaný, společně s Čestíkem a Jamalkem k paní Dáše do Prahy :-) Děkuje. 
 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 


Poslední fotografie


Fotoalbum


Mail list



Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


Statistiky

Online: 22
Celkem: 2838826
Měsíc: 30011
Den: 911