Jdi na obsah Jdi na menu
 


HOLY

holy.jpg11.10. V sobotu nám nálezci dovezli dva nalezence z okolí Pardubic.. tchoří samička HOLY  - je cca rok stará, moc hodná tchoří samička.. nevíme tedy, jestli si kámoš Fred nestihl nakrýt, a tak musíme chvíli počkat s adopcí..

18.10. Holy je moc hodná.. jen co to půjde doběhneme na ultrazvuk a pak může jít hned k adopci.. je fakt suprová..mazlivá, "nekousací", pohodová fretulka..  

29.10. Během příštího týdne skočíme s Holy k vetovi na ultrazvuk a pak to vypadá, že bude moci jít k adopci. Je to moc hodná freťulka..

1.11. tak už to tak začíná vypadat, že asi budeme mít miminka.. zatím tak na 90 %, na 100 % uvidíme tak za 14 dní.. to se zase krásně "rozmnožíme" :-)

22.11. Tak žádná miminka, nikde nejsou :-) takže Holy je připravená k adopci.. je strašně hodná a vhodná i pro začátečníka :-)

6.12. Holy s námi byla také na akci v Brandýse.. je skvělá.. šla z ruky do ruky - je krásná - a velmi mazlivá.. také není konfliktní, bez problémů může jít k jiné freťulce.. a co hlavní - k začátečníkovi - je úžasná :-)

10.12. Holy je zamluvená, měli by si pro ni přijet 15.-.16. 12., ta sněhová nadílka nám dopravu komplikuje :-)

16.12. Tak Holy včera opravdu odjela.. do skvělé rodiny k paní Mirce a jejím 3 dětem.. už u nás se Mirka do Holy naprosto zamilovala a i děti dostaly poučení, že když fre´tulka spí (Holy ji usnula v náručí), nesmí křičet.. mohou, fretce je to jedno, ale přístup paní Mirky nás naprosto dostal :-) děkujeme a přejeme mnoho a mnoho krásných chvil :-)

17.12. Přidávám komentář Mirky, jak se má Holy:

Holy jsme si včera odvezli a musím říct,že se divím jak jsme mohli být doposud bez fretky :-) je prostě jedinečná.Moc za ní děkujeme a hlavně za to,že pomáháte všem fretečkám který zrovna nemají to štěstí na páníčka.

a také fotečky co poslala.. Myslím, že Holy si nemohla vybrat lépe :-)

děkujeme Mirko :-)

dscn2861.jpg

 dscn2855.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

dscn2850.jpgdscn2860.jpg

 

 

 

 

 

dscn2862.jpg

 

 

 

21.7. Tak jsem sem ani nenapsala, že Holy byla téměř 14 dní u nás... Jednoho dne nám volala zoufalá až téměř plačící paní Mirka, že Holy je již dlouho v říji, 2x měla injekci na ukončení říje (1x koncem června a po druhé 7.7.) a ani jedna nezabrala, celkem s ní byla u 6 (!!!!!) veterinářů a všichni odmítli Holy vykastrovat. Jedni naštěstí na rovinu přiznali, že fretkám moc nerozumí, což zaslouží ocenění, jiní tvrdili, že fretkám rozumí, dali jí injekci.. a naše malá Holy to málem odnesla na životě.. Paní Mirka je naštěstí žena činu, neváhala ani minutu, ihned nasedla do auta a Holy nám přivezla. Hned ten den jsme s ní "naklusali" k našemu vetovi, vysvětlili jsme mu situaci. Báli jsme se kastrace, zda po injekcích to nebudu pro Holy osudné, ale vet říkal, že už je to "rozjetý" vlak a i když zatáhneme za ruční brzdu, tvrá dlouho, než se vlak zastaví.. takže tím chtěl říci, že i kdyby dal Holy lék Suprelorin, trvalo by dlouho, než by zabral a navíc už Holy mohla mít problémy s dělohou a tak.. takže "kudla" zvítězila v řešení.. Naštěstí vše dopadlo dobře, ba výborně, Holy vše zvládla, i když po operaci nám zvracela a tak, prožili jsme si své, ale nakonec vše dobře dopadlo, a dnes - když už má Holy vytažené stehy a je naprosto v pořádku - si pro ní paní Mirka s rodinou opět jedou k nám. Děkujeme Mirce, za záchranu života Holy, protože bez jejího velmi aktivního přístupu by vše dopadlo nevíme jak.. Paní Mirka má od nás 2 fretečky, Holy a Galinku a o obě se stará s neskutečnou láskou. Moc děkujeme :-) a přejeme dál spoustu krásných chvil už bez stresů :-)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Mirka - Holy ♥

tak ve čtvrtek si jedm pro Holynku.děkujem za skvělou peči Lucko :-)))

Alena - Re: Holy ♥

To my děkujeme Mirko, za veškerou lásku, péči, kterou oběma holkám dáváte.. :-) a přejeme nejen šťastnou cestu, ale mnoho krásných chvil s fretečkami.

Mirka - Re: Re: Holy ♥

moc děkujeme :-)

Mirka - Holy ♥

tak Holynka už je naprosto v pořádku :-)))) papá,běhá,hraje si,mazlinkuje se ... jsem strašně moc ráda,že je v pořádku.a hlavně,že už nebude mít problémy s říjí.děkuju,děkuju,děkuju.... Holynce posíláme velikánské pohlazení a už se jí nemůžem dočkat.

Mirka - Holy ♥

Tak dneska ráno jsem dostala od Lucky dobrou zprávu.Holynka už papá a dokonce si pro ní můžeme po 21.7. přijet.mám ohromnou radost.jsem strašně ráda,že to vše dobře dopadlo.moc děkuju Lucce a panu veterináři Langerovi.a v neposlední řadě děkuji i Aleně.velký dík vám všem za záchranu Holynky.nikdy vám nebudu moct dostatečně poděkovat za to,co jste pro ní udělali.opravdu jsem vám vděčná!!!děkuju!!!!!

Alena - Holy :-)

Mirko, nestresujte, nenadávejte, jen Vám to ubírá život a za to ta veterinářka určitě nestojí... jméno zjistěte a dejte na net, to budeme rádi, ale jinak se opravdu nebojte.. Lucka s ní byla odpoledne na kontrole a bylo vše v pořádku. Holy přes den snědla Viyo kapsičku a byla v pohodě... řekla bych, že nejhorší má za sebou... kritická je noc po operaci, proto už jsem Vám to ráno napsala.. nechtěla jsem Vás děsit předtím.. vím, jaký jste měla strach... Jste úžasná osůbka... Holy má štěstí, že má Vás :-) i Galuška a jistě i Vaše děti a celá Vaše rodina :-) staráte se s takovou péčí a láskou, že je to obdivuhodné. Nechci křičet "výhra", abych něco nezakřikla, ale věřím, že vše bude v pohodě.. Lucka u mě odpoledne byla, takže jsme to spolu probíraly.. nedělejt si starosti, opravdu jste zavolala a Holy přivezla na poslední chvíli, ale HOly to zvládne. Je mladá, silná a předevím dobře živená, takže má dost sil :-) Lucka se Vám určitě zase zítra ozve :-) dnes se potřebují holky vyspat obě :-) a Vy taky :-)

Mirka - Holy ♥

tak Holynka má po kastraci a je naprosto v pořádku.všechno nám zvládla na jedničku.díky Lucce která se jí věnuje a zotavuje jí,bude vše ok.samozřejmě nesmím zapomenout poděkovat panu veterináři ke kterému Lucka a Alena jezdí se všema freťulkama (jméno bohužel neznám).takže všem velikánský dík.a Holince posíláme pusinku a pohlazení.a už se nemůžem dočkat až bude opět doma ♥♥♥♥

Alena - Re: Holy ♥

krásně jsme se Mirko minuly příspěvkama.. :-) jo, náš vet je super, hlavně milý, ochotný kdykoliv pomoci, nehledí na vlastní čas a únavu a pomůže kdykoliv a hlavně má non-stop... klinika se jmenuje Salvus - Mladá Boleslav a jeho jméno je MVDr. Langer. Holy operoval osobně :-) Jsme opravdu moc rády, že ho "máme" :-)

Mirka - Re: Re: Holy ♥

VELKÝ DÍK PANU VETERINÁŘI ZA TO S JAKOU LÁSKOU O FRETEČKY PEČUJE A ŽE POMOHL HOLYNCE.A I VÁM MOC ZA VŠE DĚKUJU!!!!

Mirka - Holy ♥

dneska jsme Holinku odvezli k Lucce do útulku.nastal problém s přeříjením a veterinářka která měla pověst,že fretkám rozumí, nerozuměla ničemu a ani Holinku při prohlídce nevzala do ruky.prý aby jí nekousla.udělala z ní "pokusného králíka" :-( naštěstí jsme se obrátili na Lucku a požádali jí o pomoc.ta nám pohotově vyhověla a ještě dnes jí odvezla k veterináři.tam naštěstí proběhlo vše hladce.nebylo to tak vážné jak to vypadalo a ještě dnes jde Holinka na kastraci.moc jí držíme palečky aby vše zvládla a Lucce strašně moc děkujeme za pomoc!!!!!!jméno veterinářky dodáme abychom varovali ostatní majitele freteček,kam rozhodně nechodit!!!!!!

Alena - Re: Holy ♥

Dobré ráno Mirko...
děkujeme moc za to, jak se staráte o Holy a Galušku.. obě holky mají bezva rodinu... I za to, že jste Holy hned dovezla k nám. Její přeříjení však bylo už velmi vážné (nechtěla jsem, aby Vás Lucka strašila), ale i náš vet řekl, že to už je "rozjetý vlak", který se dá obtížně zastavit.. je fakt lepší, když se fretka hned na začátku říje vykastruje.. injekce mohou pomoci, ne však ve všech případech, a ne na dlouho - říje se může opakovat 2x i více ročně - a pak fretčí tělíčko hormony velmi oslabují... když měla 2 injekce, je to o to vážnější.. chtěly jsme s Luckou, aby Holy dostala "jen" Suprelorin na ukončení říje, Suprelorin u fretek působí cca 1,5 roku, takže by měla Holy od říje pokoj a potom bychom přistoupili ke kastraci...však, jak jsem již řekla, Holy byla tak přeříjená, takhle "nafouklou" vulvu jsem už dlouho neviděla a bylo už i riziko zánětu dělohy a tak.. I náš vet prohlásil ono již řečené: ... je to jako rozjetý vlak, i když zatáhnete za záchrannou brzdu, trvá dlouho, než se vlak zastaví... tím chtěl říci, že i když dáme Suprelorin, trvalo by dlouho, než by začal působit a Holy by na tom byla pořád stejně.. takže kastrace operací byla jediné schůdné- i když již více riziková - než normálně - řešení.... veterinář, který řekl, že s fretkama nemá zkušenosti a že se bojí Holy kastravat, by zasloužil metál za to, že se k tomu dokáže takto postavit a nehraje si na frajera.. lékařka, která tvrdila, že fretkám rozumí a ani ji nevezme do ruky.. raději nebudu komentovat.. Holy operaci zvládla v pohodě, náš vet je již velmi zkušený, na operaci byla cca v 6 hodin večer, v 9,30 jsem pro ni jela, potom se probrala až kolem 2 hodiny v noci.. Vodu s medem a viyo kapsičky spapala sama, ale vše vyzvracela :-(, nyní (10 hod) však snědla znovu vyio kapsičku, "hodila" bobek a šla zase spinkat.. tak to vypadá, že vše bude OK :-) odpoledne jedeme na kontrolu k vetovi :-). Ale Mirko, vypadá to, že jste jí opravdu zachránila život za 5 minut 12 :-)

Mirka - Re: Re: Holy ♥

zdravím,tak teprve dnes jsem přišla na váš příspěvek.to mi ani neříkejte,že to s Hlynkou bylo tak vážné.já tu veterinářku snad... ještě,že jsme nečekali do pátku na další kontrolu,bůhví,co by s ní dělala.jste moc hodná,že jste mi všechno napsala.ale přiznám,že se o to víc začínám o Holynku bát.vím,že má tu nejlepší péči ale mám strach aby se něco nezačalo nějak horšit když na tom byla tak zle.moc vám děkuju,za všechno.mám hroznej strach.dnes už Lucku nebudu budit ale zítra jí zavolám jestli Holynka už papá a hlavně jestli nezvrací :-(

Mirka - Re: Re: Re: Holy ♥

ještě musím reagovat.to co jste tu napsala čtu pořád dokola a tlučou se ve mě různé emoce.strašnej strach o Holynku a ještě větší vztek na tu veterinářku (musím zjistit to jméno abychom varovaly ostatní!) je to zrůda.a začínám mít vztek i na sebe,že jsem jí neprokoukla už při první návštěvě u ní.jediný o co mi teď jde je aby se Holynka zotavila a byla zase v pořádku.a ta veterinářka se může těšit na to,že se postarám aby se co nejvíc lidí dozvědělo jak je neschopná!!!!!!!

Mirka - Holy ♥

jak jsem již psala u Galušky,moc se omlouvám,že jsme teď psaní zanedbávali.ale opravdu jen to psaní :-)) Holy je zlatíčko mazlivý.ráda se nechá drbat a hladit.a ještě radši vyhrabává květináče :-))) jinak narozdíl od Galušky chodí ráda ven. všude šmejdí a všechno zkoumá.dodáme pár foteček :-)) měli by jste vidět jak holky dovádějí když je vypustíme z klece.a když jim dáme nějakou dobrotu tak se rychle utíkají schovat pod postel asi abychom jim to nesnědli :-))) jsou prostě moc fajn!!!

Nikola - ♥♥Holinka a Galinka ♥♥

Tak opravdu Holinka vzala Galinku na milost.. :-) Už jsou asi cca. 14 dní spolu v kleci..A vegetí si tam spolu:-))Jinak jsou obě naprosto suprové a mají se dobře.. Je sranda je pozorovat když jsou puštěné a blbnou spolu.:-)Jsou to prostě zlatíčka ♥

Mirka - Holy ♥

Dnes jsme si k Holince přivezli ještě Galinku.U paní Lucky byly obě holky v pohodě ale v autě se z Holy stala drsná bojovnice a Galinku dost kousala až se tak zakousla,že jsme jí nemohli odtrhnout.Asi Holísek žárlí protože jakmile jsem si vzala k sobě jen jí,tak mě olízla,schoulela se mi v náruči a spokojeně spinkala.Pak mi položila hlavičku do dlaně,nechala se drbat za oškem a byla spokojená.Nemáme to Holince za zlý ale bylo nám Galinky dost líto.Byla opravdu dost vyděšená.Tak jsme jí poláskovali,dali pastu a pár granulek a pak zase klidně usnula dceři v náruči :-)

Mirka - Holy ♥

Tak se nám z Holy stala parádní bordelářka :-)) Každý den rozhází po celé klecy granulky a snaží se je všude schovat.Do pelíšku,pod pelíšek,dorohů... prostě všude.Je to potvůrka asi i naší vinou.Když jí krmíme z ruky tak papá hezky ale jakmile je něco v misce... šup a je to všude,jen né právě v té misce :-) Jinak si Holy našla novou zálibu,ve šplhání po závěsu :-) Po skříni se jí už sice leze hůř ale zase se jí líbí akvárko s rybičkama :-) Tak snad se u ní neprojeví záliba v rybaření :-))

Mirka - Holy ♥

Omlouvám se,že jsem teď psaní zanedbávala.Budu se opakovat ale Holy je prostě dokonalá.Je to mazlínek a zároveň dračice :-) Miluje dovádění ve sněhu takže nakonec je i dobře,že zas nějaký napadnul.Jinak jsme pořídili Holince (teda ještě jí bohužel nemáme doma) kamarádku-Galinku :-) Galinka prý moc ostatní freťulky nemusí ale třeba se to někdy změní.Samozřejmě nebudeme ani jednu "holčinu" vystavovat tohu,že by si vzájemně ublížily.Poradíme se s veterinářem jak to popřípadě změnit a uvidíme.Ale hlavní je,že je budeme mít obě doma :-)) Úplně jsme se do fretek zbláznili,jsou to naše lásečky ♥ a nikdy nedovolíme aby se měli jakkoliv špatně nebo jim něco chybělo.

Mirka - Holy ♥

Tak Holy je opravdu miláčkem celé rodiny.Takový malý stvoření a jak to s námi panečku umí :-) Dokonce si ji už i několikrát pohladila i moje mamka (a to opravdu má k takovým zvířátkům opravdu velký odstup!!)Holy je strašně moc šikovná a hodná.Moc ráda chodí ven a řádí ve sněhu :-)Posledních pár dnů si nás Holinka začala "přivlastňovat" .Pokud jí máme na klíně,NESMÍ se k nám přiblížit jiné z našich dalších zvířátek :-)Ze začátku si Holy všechny naše další malzíčky s velkou zvědavostí prohlížela a byl tam i náznak hry ale jakmile zjistila,že na náš klín vejde i jiné zvířátko než je ona nebo že naše ruka může i pohladit někoho jiného,začala z ní být malá žárlivka :-) Ale my víme,že to nemyslí nijak zle ♥♥♥ Jinak už máme na konec ledna naplánovanou kastraci aby do budoucna neměla Holy problémy.Takže to je pro zatím vše.Posíláme s Holy velký pozdrav ♥ :-)

Nikola - Holy ♥

Dobrý den,mamka ted nemá moc času ale hned co ho bude mít tak pošle zase nějaké fotečky..Jinak se Holynka má úžasně je prostě skvělá....Už jsme s ní byli venku a sních jí nevadí,dovádí v něm =)Moc s Holynkou pozdravujem.



 


Poslední fotografie


Fotoalbum


Mail list



Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


Statistiky

Online: 20
Celkem: 2843560
Měsíc: 31899
Den: 1695