Jdi na obsah Jdi na menu
 


AGÁTKA

 

Agátka7.11. AGÁTKA A ADÉLKA - k nám byly dovezeny v sobotu, po několika týdnech, kdy nás kontaktovala majitelka, že se o ně již nemůže starat.  Neměla je jak k nám dovézt, a tak jsme zařídily i dopravu.. Agátka je navíc od léta v říji, je velmi přeříjená, má vypelichané celé zádíčka a hned zítra putuje na kastraci. Snad se nám podaří Agátku zachránit. Holky jsou moc hodné, Adélka vůbec, to je zlatíčko, papká tedy jen opatrně, zatímco Agátka je takové šídlo.. občas si i zasyčí, ale nekouše, a papká všechno co jí dáme, je nevybíravá. Zítra ji držte palce :-). Obě holky jsou registrované na fretka.kom.cz, jejich rodokmeny můžete vidět zde:

Agátka Oriens 

Adélka Růžový sad

Majitelka se původně o ně starala velmi hezky, proto jsou tak hodné, ale pak přišly životní změny.. dala je kamarádce, která jí je teď vrátila.. Paní P. má malý byt a malé děcko, a k tomu se 2 fretky "nehodí". V odkazech jsou uvedené i webové stránky, které jsou velmi hezké, a tam si o Adélce a Agátce můžete přečíst, jak vyrůstaly :-). Jen co bude Agátka po kastraci v pohodě, obě holky budou moci jít do adopce.. Však podmínkou je společně, jsou na sebe několik let zvyklé, tak je nebudeme dělit. 

9.11. obě holky - Agátka i Adélka jsou moc hodné.. jsou to miláčkové.. Agátka byla včera (8.11.2011) na kastraci, bylo na čase, je přeříjená, vypelichaná a hubená až hrůza. Ony jsou obě holky poměrně hubené.. když porovnáte fotky, když byly ještě miláčkem své paničky a dnes... je to k pláči. Agátka dnes ráno po kastraci: 

p1010078.jpg  p1010079.jpgp1010081.jpg

 

  Co je však důležité, že jsou holky aktivní, Agátka papká o 106, Adélka se trochu bojí a je vybíravá, ale věřím, že se to všechno brzy spraví :-)

10.11. Včera jsme byli s Agátkou na kontrole, vše je v pořádku, dostala ATB na týden, tak jen doléčíme. Agátka je aktivní, zajímá se o všechno kolem, papká, prostě super freťule.

Však včera vyhřezl konečník Adélce.. nevěděla jsem vůbec, co to je, taková boule u zadečku, a tak jsme hned běželi na veterinu.. tam se prokázal vyhřeznutýadelka1.jpg konečník, dostala ATB a prognóza je zatím nejistá, pravděpodobně bude nutná operace. A protože sichr je sichr, hned dnes v časných ranních hodinách odjela Adélka do Brna k MVDr. Jeklovi. Každou chvíli čekáme výsledky, jakmile budu něco vědět, napíšu. Foto Adélky včera před veterinou.

Adélka má pravděpodobně prasklé anální žlázky, které prasky dovnitř... ještě se uvidí, musí v každém případě na operaci, dnes jí byla odebrána krev a udělány veškeré testy, zítra budeme chytřejší (až budou známy výsledky). Operaci se nevyhne.. pokud by šlo vše hladce, vyzvedneme si ji v sobotu. Držte palce ju? :-)

11.11. Agátka na mě tak občas zasyčí, když se lekne, jinak je super.. doma běhá, jako by tam byla vždycky, už našla všechny skrýše našich freťulí a je pohodová.

Info o Adélce z dneška ještě nemám, jakmile bude, napíšu :-) Mám informace o Adélce.. Adélka má rozsáhlý zánět análních žlázek, pak doktor jí je zatím čistí, krev má v pořádku, když půjde vše dobře, operace nebude nutná a Adélka by mohla jít domů začátkem příštího týdne. :-)

15.11. Adélka včera přijela z Brna, je po zdravotní stránce v pořádku, má na 6 dní antibiotika a pak by snad mělo být vše OK.

Počítala jsem s tím, že až se vrátí Adélka, pomůže psychicky Agátce, která nám zatím přestala jíst.. je jen na kaších, a vyloženě jí je smutno. To se bohužel nestalo, holky se mi do sebe pustily, teda Adélka očuchávala Agátku, tak se bojí všeho (snad kromě mě) a tak ječí a syčí a kouše.. Tak jsou holky každá ve své kleci, mají je vedle sebe, aby když tak mohly trošku komunikovat, kdyby chtěly, a uvidíme. Věřím, že až budou holky po zdravotní stránce v pohodě, vše se zlepší. Agátka je velmi slabá.. byla velmi přeříjená, je doslova ošklivá, vypelichaná všude, i na hlavičce, takový plešounek.. na zádičkách už jí pomalu začíná růst nová srst, tak snad se vše časem spraví.. Agátka není apatická, doma běhá, zkoumá, velmi ráda se mazlí, moc ráda u mne spí... a hlavně, nechává se krmit rekonvalescenční kasí ze stříkačky.. z mističky si ji nevezme.. jen ze stříkačky. To jí ale aktivně a velmi jí chutná.. prostě "závislák".  Mám s tímto zkušenosti už od Madlenky, Natálky a tak.. jen doufám, že to zase nebude dvouměsíční záležitost.. to je pak freťule jak moje pupeční šňůra :-) Obě holky jsou však úžasné, miloučké, mazlíčkové..

adelka1.jpg17.11.2011 Dostala jsem dotaz od Verči, jak se mají holky.. abych řekla pravdu, nic moc a holky mě zaměstnávají po celý volný den.. Včera jsem situaci Adélky viděla velmi špatně.. Adélka přestala jíst.. je hubená doslova kost a kůže a odmítá vůbec komunikovat a jíst.. od včera ji krmím kaší z injekční stříkačky.. krmení spočívá v tom, že Adéka se kroutí doslova jako paragraf a odmítá potravu přijmout.. rozhodla jsem se, že prostě jen tak nezemře, a tak spolu celý den bojujeme. Adélka 2Krmím jí kaší každé 3 hodiny, dostává cca 12 ml kaše, k tomu občas vodu s medem, aby měla dostatek cukru... teď k večeru už "slavím" malý úspěch, poslední krmení v 17 hodin proběhlo už v pohodě, Adélka se přestala kroutit a sama slízila celé 2 stříkačky, tj cca 25 ml kaše.. mám velkou radost. Celý den spí u nás na gauči, chováme ji a občas ji dáme do klidu (jako třeba teď) do vyhřívaného pelíšku, aby se nemusela vysilovat zachováváním tepla.. Začínám věřit, že se z toho snad Adélka dostane.. Večer nás čeká ještě ATB a ještě minimálně 2-3 krmení. Hodlám takto Adélku krmit až do neděle, a doufám, že se její zdravotní stav bude zlepšovat. Chování a mazlení si Adélka užívá. Doufám, že jí to pomůže psychicky.. :-) Tak nám držte palce.

Agátka je na tom lépe.. Krmíme taky kaší, také ze stříkačky, ale Agátka ji líže sama a schutí.. slíže vždy cca 25 ml, někdy o maličko více, pak se proběhne, a zaleze do pelíšku.. Agátka je poměrně akční.. dnes máme poslední ATB a uvidíme..

Nutno říci, že obě holky jsou přes svůj zdravotní stav milé, hodné, a neskutečně čistotné.. i Adélka jde poctivě vždy na záchůdek.. až mi to připadá nepochopitelné.. Jsou to moji miláčkové a mazlíčkové.. Udělám vše proto, aby se z toho holky dostaly a byly OK. Příštích pár dní se od nich nehnu :-)

18.11. HLÁSÍM S RADOSTÍ, ŽE (snad) PŘEŽIJEME !!!! :-) Adélka od včerejšího večera už vzala kaši na milost a líže ji ze stříkačky sama, už se u toho nekroutí, nemusím jí ji cpát násilím a papká !!!! V 8 večer i v 11 večer snědla cca po 15 ml, takže super, vodu s medem prskala, tu už nechce, a ráno v 5 hodin mě vzbudila (spaly jsme spolu na gauči :-) Adélka strašně hezky spinká, natažená s nožičkama nataženýma u hlavy, pak se zase po fretsku skulí do klubíčka :-) ), došla si na záchůdek a pak snědla cca 25 ml kaše !!!! byla po noci hladová, což je super !!!! takže budeme nadále krmit cca 3 hodiny stále, ale myslím, že to nejhorší je za námi. Včera jí ještě vyhřezl zadeček, když byla na záchůdku, ale jen maličko, tak snad ATB a všechno pomohou, a Adélka se vyléčí.. Máme na sebe ještě celé 3 dny, to by Adélka měla dobrat ATB, tak věřím, že se to zlepší... Co bude pak a kdy začnou holky jíst normální stravu, zatím neřeším..

Agátka je akční, ráno už na mě čekala, spapkala cca 30 ml kaše a šla zase spinkat...Agátka se strašně bojí všeho kolem.. je milá hodná, ale jen když je sama.. cokoliv jiného uvidí, začně pištět, pušit a hysterčit, aniž by se jí něco dělo.. doufám, že ti toto se časem spraví.. :-) 

20.11.  S radosí oznamuji, že obě holky jsou v pořádku, a největší nebezpečí je zažehnáno... Adélka dnes dobrala ATB, je strašně milá, stále se chová a spinká u mě a se mnou :-) Agátka se bojí a občas se lekne a pěkně mě hryzne, ale zase pustí.... obě holky jsou velmi čistotné, nikdy žádné káko jinde než na záchůdku.... zatím moc neběhají, jen papkají a spinkají, což je možná dobře, nabírají síly... zatím se spolu stále nesnesou, nechci je zbytečně stresovat, tak bydlí každá sama.. Co se stravy týče, zatím jsme stále na kaších, ale od soboty už každá holka líže kaši z mističky sama.. nic jiného však nepapkají, takže stále několikrát denně pravidelně krmíme :-) ale - PŘEŽIJEME !!!!!! A to je velká výhra :-)

21.11. Holčiny se stabilizovaly, stále jsou na kaších, ale už je jedí samy z mističky.. Adélka dokonce dnes ráno snědla pár kousků sýrových polštářků !!!! Takže přes den mají k dispozici granulky (ferret totally baby), polštářky a v mističce kaši... holky jsou velmi komunikativní, čistotné, hodné, jen Agátka jak se strašně bojí tak občas stiskne (mám 2 pěkné zákusy do brady.. mazlím mazlím a najednou Agátka visí :-) ), ale pustí.. je to jen strach.. lekne se a tak kousne.. :-) Denní režim holek je zatím velmi omezený.. jíst, pít, spát, WC a tak pořád dokola.. i když mají možnost běhat, běží se schovat do prvního pelíšku a zase spinkat.. jsou velmi unavené.. doufám, že se i toto časem spraví.. :-)

22.11. Adélka je moje "pupeční šnůra". Je celé odpoledne se mnou, nejspokojenější je u mě.. Dokáže hodiny u mě ležet a nechat se mazlit, hladit, nebo jen tak nosit.. jakmile si třeba na chvíli sednu k TV, hned vyleze z mikiny a začne mi strkat hlavičku pod ruce.. chce hladit :-) Stále má jakoby uplakaná očička, která se uklidní u mě.. dělá jí to moc dobře.. je vyloženě závislák a co hlavně, udělala si na mě osobní nárok a nechce se o mě s nikým dělit.. Včera jsem zároveň s ní chovala ještě Agátku.. Naivně jsem si myslela, že dám holky zase dohromady.. ne ne.. chyba lávky.. Adélka v jednu chvíli vyjekla a zakousla se do Agátky.. Ta se chuděra stáhla.. Naštěstí Agátka je samostatnější, rychle se z toho šoku vzpamatovala a začala zase papkat.. Agátka je na tom líp, není tak závislá.. Napapká se, utře si do mé mikiny pusinku a zakuklí se.. tak jí dám zase spinkat.. Z pelíšku ji musím kolikrát budit, zatímco Adélka se snad probudí s otevřením dveří a hned juká z pelíšku, jestli si ji vezmu.. musím, jinak to nejde. Takže musím změnit původní verzi, že holky půjdou do adopce jen spolu... Adélka nepůjde do adopce vůbec, v jejím věku (4,5 roku) ji už nadále nebudu stresovat, zvykla si na mě, tak si ji nechám, a Agátka po vyléčení může jít do adopce.. Bohužel zatím nevím, jak se snese s jinými fretkami. .až bude v pohodě, bude jíst a tak, tak to vyzkouším. 

p1010009.jpg23.11. Agátka začala včera sama papkat granulky!!!! už je krásná, roste jí nová srst a začíná být velmi aktivní. Dám jí ještě tak týden, a pokud bude vše OK, může jít do adopce :-) 

p1010008.jpgAdélka si mě naprosto přivlastnila a je spokojená jen u mě. Dokáže se mnou být celé odpoledne, večer, noc.. je neskutečná :-) nosím ji v batůžku, kamkoliv jdu, takové moje falešné těhotenství, ona vykukuje a je v pohodě.. občas se začne škrábat ven, odběhne na záchůdek a zase zpátky.. v noci na mě spinká skulená do klubíčka a ani se nehne.. je úžasná :-) včera snědla pár - opravdu pár - granulek, ale zatím hlavní stravou zůstává kaše. Adélka je ještě stále hubená. Foto je ukázkou, jak u nás probíhá papkání :-) Adélka vykukuje ze županu a líže kaši :-)

24.11. Agátka už je naprosto normální, pohodová fretka.. už spí v hamačku, skáče z jednoho do druhého a je "živá" - tím je myšleno, že aktivně pokukuje a dožaduje se pustit ven z klece, doma lítá, běhá, zkoumá, leze rourou, a krade a schovává si pod skříň mňamky.. včera se s velkou radostí pustila do sušeného 100%tního masa, že jsem ji nestíhala dávat :-) Stehy po kastraci jsou dávno vytažené, takže Agátka je přirpavena k adopci. Zatím ještě nevím, jak se bude chovat k jiným fretkám, zda je možné ji mít s jinými dohromady.. ale to je stejně otázka velmi individuální, takže předem těžko toto 100%tně odhadnout.. :-)

Adélku přesouvám do virtuálních adopcí. Je narozená na jaře 2007, takže již brzy 5ti letá fretečka, a myslím, že další změna by Adélku již mohla zabít.. zcela jistě by ji psychicky nezvládla. Takže Adélka zůstává u nás. Uvidíme, zda se mi časem podaří ji skamarádit s některými jinými fretečkami, ale zatím to moc nevypadá. Napadá každého, kdo se ocitne v její blízkosti. Včera vystartovala i po našem zlatíčko Angelovi (5ti letý moc hodný labrador), když si ke mě šel pro pamlsek.. Angee chuděrka v šoku ucouvl před tou malou dračicí :-). Jinak Adélka ještě tolik neběhá, jak Agátka, stále je slabá a hodně spí, ale už začíná pomaličku se zlepšovat a maličko se proběhne..

25.11. Agátka je už zcela v pohodě. Lítá, hraje si, blbne, zkoumá, chodí "žebrat" o sušené masíčko a je z ní prostě normální fretka. Krásně obrůstá, a může jít do adopce. Ozvala se nám Jana M., že pokud se snese s její dívčí fretčí trojkou, Agátku si adoptuje, protože je to sestra Bublinky.. tak uvidíme na zámku 3.12. jak vše dopadne :-)

29.11. Agátka je už naprosto vyrovnaná, pohodová, normální fretka. Říká si o pamlsky, mlsá ráda, běhá ráda, prostě normální fretka :-). Mám z toho velkou radost:-)

5.12. Agátka odjela v sobotu 3.12. do nového domova ke své rodilé sestře Bublince... No, na první seznámení si holky moc do oka nepadly, pušily, ječely, ale poté už se tak nějak respektovaly nechaly se na pokoji... Uvidíme, jaké budou další zprávy. :-)

21.12. a nové zprávičky z domova od Adélky..

 

21.12. Jani, děkujeme moc za mejlíky, za fotečky a také věříme - a moc přejeme - aby už si holky rozumněly.. :-) Pa pa.

12.1. Od Jany dostáváme pravidelné zprávy o holkách .. Jana už má doma 4 :-) své Jessinku a Bublinku  (což je ségra Agátky), pak zachráněnce Marlenku a pak zachránila Agátku :-). Agátka bydlí s Marlenkou, už se vcelku zkamarádily, a Agátku na fotce přikládám :-)agisek.jpg

Ahoj holky!
Nechci se radovat predcasne, ale juknete na p1130849.jpgfotky ;o)
 
Dnesni rano vypadalo tak, ze Agatka jedla, Marlenka ji prisla  ocuchavat prdelku..
 
Fakt ji chvili ocuchavala pod ocaskem, ale pak ji kousla do zad a popraly se :-( 
No a pak si zalezly za suplik - !OBE! - chvili si neco smradlave povidaly a pak zustaly OBE za tim suplikem :-)
 
No a ted vecer mely taky diskusi no.. ale jak top1130852.jpg dopadlo je na další fotce ;-)
 
Ta co je vlevo je Agatka - uz mam problemy je poznat - Agatka uz je pekne chlupata, takze se orientuju jen podle ocasku :o)
 
 Tak se mejte krasne a drzte nam palce :o)
 
Papa
 
Jana a smecka tech nejkrasnejsich fretcich holcicek!
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Renn - Re: .o(

S tím souhlasím. Vždy jde situace zařídit, pokud člověk svoje rarachy a zkoumaly miluje a nepořídil si je jen ze sobecké touhy mít doma toto krásné zvířátko. Věc, o které se samozřejmě už tolik nemluví, jsou peníze. Lidé často zaobalí do "životních změn" situace, kdy fretka evidentně potřebuje veterináře :-( a oni zjistí, že péče v současné době nebude stát pár stovek, ale půjde do tisíců(mluvím obecně, také mě to štve, když to čtu různě po inzerátech,..nechci nyní nikoho osočovat). Pak už stačí jiné životní nečekané výdaje k tomu, aby na žebříčku důležitosti šlo zvíře stranou(vím, je to hnusné, ale stát se to může. Sama jsem nyní bez práce a jsem ráda, že jsem si do obálky na fretky měsíčně odkládala do rezervy). Původní majitelky se musím zastat a pochválit ji, že jsou holky vychované a že udělala dobrý krok. Pokud sama starost o fretky doma nezvládá(ať už to tak sama cítí, či má časové či finanční důvody), udělala tímto pro fretičky, jejich zdraví a budoucí život to nejlepší...
A Nono, smekám, máte to vychytané!:-)

Nona - Re: Re: .o(

No jen je bohužel pravdou,že většině lidí je s příchodem dítěte fretka(ale i pes, kočka atd..)na obtíž, mě taky okolí přesvědčovalo ať dám psi ven (v baráku mám dva 40kg a venku dalšího) fretky ať dám pryč úplně. Místo toho mi tu ještě jedna fretka přibyla :D A dalších 5 prošlo k adopci. Navíc jsem zjistila nějakou formu alergie, kdy když si neumyju ruce po sahání na fretku a otřu si obličej, tak se mi vyhodí jistá forma lyšajů a že se mi to stane aspoň jenou týdně :oD a přesto si fretky otírám po puse dál :DD já jsem toho názoru, že každá životní situace se dá nějak řešit, teď tu mám např. 4 fretky na dobu než si jejich paničky vyřídí finanční a životní situaci. Ale chápu, že někdy prostě člověk jinou možnost nemá, ale to je tak u jedné z 10 fretek co lidi dávají pryč :O( a nejen fretek, bohužel

Alena - Re: Re: Re: .o(

Ahoj holky... máte pravdu.. je v tom také rozdíl, v přístupu lidí.. kontaktovala nás paní Eva, že ze stejného důvodu hledá novou rodinu pro svou Jůlinku.. jenže.. ozvala se včas, Jůlinka je v pořádku, a už se domlouvají na dopravě do nové rodiny do Chrudimy.. snaží se sama, sama jí doveze, má zájem kam Jůlinka půjde a tak.. pomůžeme rády, když to jde. dokážeme pochopit ledacos.. ale přístup paní Pavlíny od Agátky a Adélky se mi moc nelíbí.. psala, že se o ně chce postarat alespoň tímto způsobem.. asi ani nemůže za jejich současný stav, protože je dala ke kamarádce a ta jí je v takovémto stavu - přeříjenou Agátku - o Adélce se nic nevědělo - vrátila.. otázkou je, co holky jedly a tak.. v každém případě jsou obě hubené.. o to je pak horší je dát dohromady. Paní Pavlína nemá peníze, neměla ani na dopravu k nám, vše jsme musely zorganizovat a zaplatit my.. když už to vezmu finančně, kastrace Agátky cca 1500, co bude stát Adélka ještě vůbec netušíme.. Dala jsem letos žádost o grant na Městský úřad Mladá Boleslav, moc by nám pomohlo, kdyby nám nějaké penízky přišly, často jsme opravdu na pokraji finančního zhroucení.. fretky peníze potřebují, ale z nebe nepadají.. i když teď díky akci 100x100 je situace mnohem lepší, než předtím.. ale ani tak to bohužel nestačí.. A pak mám tak nějak někdy pocit, že "někdo" jen prostě hodí své problémy na naše bedra.. někdy mám pocit, že je toho až příliš, a že to přestávám zvládat.. No, snad bude časem líp, neztrácíme s Luckou naději :-). Mám opravdu velkou radost z každé vyléčené, socializované, adoptované fretky.. to je balzám na duši, to vše toto vynahradí. takže.. i vám všem díky.. :-) za adopce, za podporu, za pomoc :-)

Bára - Re: Re: Re: Re: .o( Adélka

Moc a moc držíme pěsti a tlapky a myslíme na ni.



 


Poslední fotografie


Fotoalbum


Mail list



Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


Statistiky

Online: 17
Celkem: 2833994
Měsíc: 30072
Den: 1278